A Francia konyha

A Francia konyha

Vajas croissant recept

2017. április 07. - kovacs17
  1. 350 g búzaliszt (BL55)
  2. 75 g joghurt - natúr
  3. 100 ml 2,8%-os tej
  4. 0.5 kávéskanál
  5. 20 g kristálycukor
  6. 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  7. 25 g élesztő (friss)
  8. A rétegezéshez
  9. 50 g vaj
  10. A kenéshez
  11. 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés

170 perc
  1. A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát.

  2. Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.

  3. Amikor a tészta megkelt, oszd nyolc egyenlő részre - kb. 8 dkg-os darabok lesznek -, és gömbölyítsd ki őket.

  4. Pár perc pihentetés után nyújtsd ki mind a 8 tésztát kb. 18 cm átmérőjű kör alakú lappá.

  5. Minden egyes lapot kenj meg olvasztott vajjal, és tedd rá a következő tésztalapot.

  6. Így a végén egy vajjal összeragasztott tésztatornyot kapsz. Úgy fog festeni, mint egy palacsinta torony. Tedd a hűtőbe 10 percre, hogy a vaj kicsit megkössön.

  7. Aztán az egészet egy óriási körré nyújtsd ki, míg 1 ujjnyi vastag lesz.

  8. Vágd fel 8 egyenlő cikkre, mint a pizzát.

  9. A cikkeket egyenként tekerd fel, és kend le a kikevert tojással.

  10. Előmelegített 180 C fokos sütőben süsd őket szép pirosra (kb. 15-20 perc).

    Ha mind ezzel kész van akkor jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://afranciakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8512407329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása