-
350 g búzaliszt (BL55)
-
75 g joghurt - natúr
-
100 ml 2,8%-os tej
-
0.5 kávéskanál só
-
20 g kristálycukor
-
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
-
25 g élesztő (friss)
-
A rétegezéshez
-
50 g vaj
-
A kenéshez
-
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Elkészítés
-
A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát.
-
Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.
-
Amikor a tészta megkelt, oszd nyolc egyenlő részre - kb. 8 dkg-os darabok lesznek -, és gömbölyítsd ki őket.
-
Pár perc pihentetés után nyújtsd ki mind a 8 tésztát kb. 18 cm átmérőjű kör alakú lappá.
-
Minden egyes lapot kenj meg olvasztott vajjal, és tedd rá a következő tésztalapot.
-
Így a végén egy vajjal összeragasztott tésztatornyot kapsz. Úgy fog festeni, mint egy palacsinta torony. Tedd a hűtőbe 10 percre, hogy a vaj kicsit megkössön.
-
Aztán az egészet egy óriási körré nyújtsd ki, míg 1 ujjnyi vastag lesz.
-
Vágd fel 8 egyenlő cikkre, mint a pizzát.
-
A cikkeket egyenként tekerd fel, és kend le a kikevert tojással.
-
Előmelegített 180 C fokos sütőben süsd őket szép pirosra (kb. 15-20 perc).
Ha mind ezzel kész van akkor jó étvágyat kívánok!